Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą, suszonym schabem, boczkiem i podgardlem wędzonym w sosie pomidorowym.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 165
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 165
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości. Kiełbasę, boczek i podgardle kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Gdy fasola zrobi się lekko miękka dodajemy suszony schab, listki laurowe, pieprz ziołowy, paprykę, ziele angielskie, włoszczyznę, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodajemy czosnek i pastę rosołową.
Gotujemy do chwili aż fasola będzie całkowicie miękka i dodajemy garść majeranku, pomidory krojone i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego!!!