Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowa sałatka na szpinaku"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9322
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9322
Składniki
Fasolę przebierz, zalej wodą, odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie zlej wodę. Fasolę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości. Odcedź, ostudź.
Paprykę umyj, osusz, ułóż na blasze. Piecz 10-15 min w temp. 180 st. Strąki wyjmij z piekarnika, włóż do woreczka foliowego. Odłóż, by wystygły. Zimne papryki obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń pestki. Miąższ pokrój w paski.
Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Pokrój w piórka obraną cebulę. Figi umyj, pokrój na ćwiartki. Owiń paseczkami szynki, resztę szynki posiekaj. Wymieszaj z fasolą, papryką, cebulą.
Rozdrobnij 1-2 ząbki czosnku, rozetrzyj je ze szczyptą soli. Połącz z oliwą oraz octem. Dopraw pieprzem i cukrem, polej wymieszane . Na talerzach rozkładaj liście szpinaku, przekładając je fasolą z dodatkami. Dekoruj figami.
Czas ok. 70 min; porcja – 360 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety