Do góry

Zupy Przepis na:

Fasolowa szparagowa ze śmietaną

Fasolowa szparagowa ze śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 117

Z racji tego że na stronce mojej pani napisała że przez mój przepis na fasolkę cała wylądowała w śmietniku, więc jej udowodniłam że moja ma się dobrze. Dlatego dziś ugotowałam zupkę.

Składniki

  • 1 kawałek mięsa z kością,
  • 4 małe młode marchewki,
  • 8-10 średniej wielkości młodych ziemniaków,
  • pęczek pietruszki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 duży liść laurowy,
  • litrowy słoik fasolki szparagowej,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 3-4 łyżki śmietany 18 %,
  • szczypta pieprzu czarnego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew można w całości, gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Następnie gdy już mięso jest miękkie dodać ziela i liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.

  3. Jak ziemniaki są już miękkie dodać fasolkę ociekniętą z durszlaka, chwilkę zagotować.

  4. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby się zahartowała i zalać zupę, zagotować.

  5. Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, również zagotować.

  6. Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym oraz świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń