Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite do ryżu, ale równie smaczne jako samodzielne danie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Składniki
Fasolę i soczewicę przełożyć do osobnych miseczek i dzień wcześniej zalać gorącą wodą tak aby nasiąkły. Każdą odmianę fasoli gotowałam w osobnych garnkach.
W międzyczasie pokroić cebulę w grubą kostkę i podsmażyć z dodatkiem soli. Dodać startą na grubych oczkach marchew i dusić kilka minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż straci surowość. Dodać posiekane Chili, sól, pieprz i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać 2 puszki pomidorów i słoiczek koncentratu pomidorowego oraz ok 1,5 szklanki wody. Zmniejszyć ogień i wszystko dusić razem ok 1,5 godziny.
Kiedy wszystkie odmiany fasoli i soczewica są miękkie odcedzić je i dodać do garnka. wszystko razem wymieszać i dodać kukurydzę. Doprawić do smaku Chili (jeśli lubicie ostrzejsze) i oregano. Dusić ok godziny. Podawać jako samodzielne danie, do pieczywa czy ryżu. Smacznego.