Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowe kulki z sezamem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35945
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35945
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Składniki
Fasolę wypłucz pod bieżącą wodą. Mocz w zimnej przegotowanej wodzie przez całą noc. Zmień wodę, gotuj do miękkości (około 1,5 godziny). Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na połowie oleju.
Fasolę wystudź, zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Połącz z podsmażoną cebulą, połową sezamu, jajkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Bułkę tartą wymieszaj z pozostałym sezamem. Jajko dokładnie roztrzep widelcem. Z masy fasolowej formuj kulki, obtocz w jajku i bułce z sezamem, smaż z każdej ze stron, aż kulki będą rumiane.
Drugą cebulę pokrój w piórka. Posyp czerwoną papryką i szczyptą cukru, przysmaż krótko na oleju. Kulki podawaj z usmażoną cebulą posypaną natką.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień