Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolowe Roladki

Fasolowe Roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 527 Ocena: 4527

Dodano:

Odsłon: 1077

Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • ½ słoiczka papryki konserwowej
  • Serek topiony z szynką w plastrach
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
    4. Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera.

  3. 5. Pasek papryki.

  4. 6. Ugotowaną fasolkę.

  5. 7. Zawijamy roladki.

  6. 8. Obtaczamy w mące.

  7. 9. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  8. 10. Panierujemy w bułce tartej

  9. 11. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  10. 12. Roladki gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń