Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Fasolę zalej przegotowaną wodą. Odstaw na noc (czyli na ok. 8 godzin) do namoczenia. Następnego dnia odcedź. Zalej bulionem, gotuj ok. 90 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Gotuj ok. 15 minut w posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek i kiełbasę potnij w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię, wysmaż. Dodaj cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Dodaj do fasoli. Dołóż ziemniaki. Gotuj razem 5 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.Źródło: Naj