Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolowy przysmak z kurczakiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Fasolkę odlej z zalewy i przepłucz na sitku. Batat i marchewkę obierz, umyj i pokrój na małe kawałki. Paprykę posiekaj w paseczki.
Mięso umyj, pokrój w kostkę i wymieszaj z przyprawami i łyżeczką oleju. Odstaw na 30 minut. Wrzuć na rozgrzaną, głęboką patelnię lub do rondla. Podsmaż, ewentualnie skrop dodatkowo olejem. Dodaj batat i marchewkę, wlej pomidory z zalewą i duś pod przykryciem do miękkości mięsa.
Pod koniec duszenia wsyp fasolkę i paprykę. Podgrzewaj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku. Jeśli sosu jest za dużo, zdejmij pokrywkę i zwiększ na chwilę gaz – część sosu odparuje.
Podawaj z kaszą jaglaną. Mięso możesz zastąpić pokrojoną kiełbasą lub serdelkami.Źródło: Naj