Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowana biała kiełbasa

Faszerowana biała kiełbasa

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 928

Dodano: 13.03.2018

Odsłon: 1310

Na stole Świątecznym musi pojawić się kiełbasa biała, proponuję Wam zapiekaną na pomidorach.

Składniki

  • 6 białych kiełbasek
  • 25 dag pieczarek
  • Cebula biała
  • Jajko
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 pomidory
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ łyżeczki curry
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kiełbaski jak są surowe gotujemy.

  2. 2. Następnie ponacinać wzdłuż.
    3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

  3. 4. Pieczarki drobno kroimy dokładamy do cebuli.

  4. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i również przekładamy do miski.

  5. 6. Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy.

  6. 7. Na koniec dokładamy jogurt i mieszamy.

  7. 8. Gotowym farszem nadziewamy kiełbaski.

  8. 9. Kiełbaski układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 20 minut w 180˚C.

  9. 10. Pomidory kroimy w plasterki i układamy w naczyniu.
    11. Na pomidory wykładamy upieczone kiełbaski.
    12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 marca Pyszne jedzonko, coś dla mnie zostało? ;)

A jeżyk gdzie? Czyżby nie obudził się jeszcze ze snu zimowego :D
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 13 marca Fajny pomysł. Zawsze po świętach zostaje biała kiełbasa i nie wiadomo jak ją przygotować, żeby domownicy mieli jeszcze na nią ochotę - a tu taka apetyczna propozycja. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń