Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebule świetnie smakuje z farszem
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Obierz cebule, odkroi z nich końcówki. Zblanszuj cebule przez 6 minut w osolonym wrzątku, wyjmij, osącz i ostudź.
łyżeczką wdrąż środki i posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekany czosnek, dodaj rozdrobnione widelcem mięso i wydrążone, posiekane środki cebuli.
Smaż 10 minut. Dodaj rozdrobnione pomidory, dopraw solą i pieprzem. Smaż jeszcze kilka minut. Zagęść farsz parmezanem, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Farszem napełnij cebule. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. 10 minut przed końcem pieczenia posyp z wierzchu posiekanymi orzechami włoskimi.