Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowana cebula

Faszerowana cebula

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Faszerowana cebula"

Składniki

  • 4 duże cebule
  • 10 dag ryżu
  • 20 dag boczku
  • szklanka bulionu
  • łyżeczka koncentratu buraczanego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule obierz, gotuj 5 minut. Wyjmij, wystudź. Do wody wrzuć ryż, ugotuj na półmiękko, pod koniec gotowania dodaj kilka kropli koncentratu buraczanego. Z cebul odetnij 1/3, wydrąż środki, pokrój je w kostkę, podsmaż na oleju. Boczek pokrój na paski.

  2. Ryż wymieszaj z podsmażoną cebulą i boczkiem. Farszem nadziewaj cebule. Układaj w naczyniu wysmarowanym olejem. Wierzch każdej cebuli przykryj odciętym czubkiem, podlej bulionem, zapiekaj 30 minut w 180°C.

  3. Czas: około 50 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń