Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na letnie dni :-) ja czesc miesa zamienilam soja, ale nie jest to konieczne :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 117
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 117
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
cukinie umyc, osuszyc, przeciac wzdluz na pol, lyzeczka delikatnie wyjac miazsz, tak aby nie uszkodzic skorki. wydrazone lodeczki posolic. soje zalac wrzaca woda, odsaczyc po 30 min.
ryz ugotowac na polmiekko, odsaczyc. do garnka wlac cwierc szklanki wody, dodac posiekana cebule i papryke, dusic ok 5 min, dodac mielone mieso i soje, przyprawy i przecier pomidorowy, gotowac az woda odparuje. wystudzic, dodac ryz, wymieszac, dodac surowe jajko, dobrze polaczyc.
skorki cukinii osuszyc z soku, faszerowac nadzieniem, ukladac na blaszce, piec w temp. 160 stopni ok 20 min. przed koncem pieczenia mozna posypac startym serem zoltym i zapiec, po upieczeniu mozna polac sosem, np czosnkowym.