Do góry

Dania główne Przepis na:

faszerowana cukinia

faszerowana cukinia

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 22923

zapraszam do siebie http://charlottegotuje.blogspot.com/ :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Gotową przełożyć do miseczki. To samo robimy z pieczarkami. Mięso podsmażamy, mieszając co jakiś czas żeby nie było dużych grudek - ma być rozdrobnione. Dodać posiekany drobno czosnek, pieczarki, cebulę, ugotowany ryż, przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Wszystko jeszcze chwilę podgotować, żeby farsz zgęstniał. Cukinię umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Do środka nakładamy farsz, posypujemy startym żółtym serem. Cukinię przykrywamy (ja przykryłam blachę folią aluminiową, tylko tak żeby nie dotykała sera, bo się nam przyklei) i pieczemy ok. 40min. Po tym czasie zdejmujemy przykrycie i dosłownie chwilę trzymamy ją jeszcze w piekarniku do zrumienienia sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karlitka 16 października 2012 piękna zapiekanka, a na pewno lepsza niż taka z budki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

xagness 23 września 2012 nie wiem czy można dodać surowe, ja bym w sumie nie ryzykowała bo nie wiem czy to się upiecze ;) A piekłam w 180st. C

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 września 2012 Myślisz, że można nie podsmażać wcześniej mięsa tylko zapiekać surowe? W jakiej temperaturze ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paulusia201 16 września 2012 często robię taką w lecie i jest pyszna , szczerze polecam !!!!!! ale ketchup musi byc :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń