Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana dynia"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 408
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki i rozmarynem, odstaw do lodówki. Dynie przekrój na pół, wydrąż. Wszystko piecz 20 minut w piekarniku w temperaturze 190°C.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj kurczaka, smaż 10 minut. Dodaj pokrojony serek, śmietanę, szczypiorek, pokrojoną upieczoną dynię, kukurydzę, sól i pieprz.
Duś kilka minut. Wydrążone połówki dyń wypełnij sałatką, udekoruj kiełkami buraków. Podawaj jako przystawkę.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień