Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana dynia"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Dynię umyj, odetnij korzonek, tworząc pokrywkę. Wytnij miąższ, by dostać się do gniazda nasiennego. Wyjmij łyżką wszystkie ziarna i oczyść wnętrze.
Mięso włóż do miseczki, dodaj przyprawy, posiekaną cebulę i czosnek oraz ser żółty starty na tarce z odrobiną dyniowego miąższu.
Chleb namocz przez chwilę w mleku (nie odciskaj). Dodaj masę mięsną, całość dokładnie wymieszaj, po czym włóż do wydrążonej dyni i ugnieć. Wierzch zakryj „pokrywką”.
Nasmaruj dynię oliwą, zawiń w folię aluminiową i włóż do brytfanki wypełnionej wodą.
Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 70 minut.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax