Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana makrela"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Ryby umyj i osusz. Grzbiet każdej natnij w kilku miejscach ostrym nożem. Następnie wewnątrz i z wierzchu skrop je sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem.
Do 2 łyżek masła dodaj przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku i natrzyj nim ryby od wewnątrz. Włóż do lodówki.
Listki szpinaku dokładnie umyj i osącz. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Ser feta pokrój w niezbyt dużą kostkę.
Na patelni roztop pozostałe masło. Wrzuć cebulę, zeszklij. Następnie dodaj szpinak, smaż około 5 min od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
Zawartość patelni przełóż do miski, a gdy szpinak przestygnie dodaj do niego paprykę, orzechy oraz ser feta, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowany farsz włóż do środka każdej makreli.
Każdą rybę ułóż na kawałku folii aluminiowej i szczelnie zawiń. Piecz 20-30 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 25 minut. Porcja: 560 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie