Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Składniki
marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię, dodać mięso mielone, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk.
Wierzch posypać starym żółtym serem lub położyć po plasterku sera topionego. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.