Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 4622

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego idealnie sprawdzą się na upalne dn

Składniki

  • 4 duże papryki
  • 200 g ryżu
  • 100 g sera gouda
  • 350 g mięsa mielonego
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotujemy ryż i odstawiamy do ostygnięcia.

  2. Paprykę nacinany od góry, wydrążamy środek

  3. Mięso mielimy, jeśli nie kupujecie gotowca i przyprawiamy.

  4. Ser ścieramy na grubych oczkach.

  5. Wszystko wrzucamy do większej miski (odrobinę sera zostawić do posypania) i mieszamy ręką do połączenia składników.

  6. Nadziewamy nasze papryki, posypujemy serem z wierzchu, przykrywamy odkrojoną góra i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polecam polać odrobiną oliwy i pieczemy 40 min 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń