Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 43

Dodano:

Odsłon: 9390

Łatwe w przyrządzeniu i bardzo smaczne:D

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryke wydrążamy z ziaren. Odkrawamy''''czapeczke'''' i czyścimy w środku. Ryż gotujemu al dente i dodajemy do surowego mięsa mielonego.Ryż musi byc ostudzony. do tego pokrojona w kostkę cebula oraz czosnek.Farszem napełniamy nasze papryki. Robimy troche bulionu ok. półtorej szklanki i łyżką zalewamy farsz w papryce(nie za dużo). Na wierzch starty żółty ser. Przykrywamy ''''czapeczką'''' i pieczemy ok godziny w 170 stopniach resztę bulionu wlewamy do naczynia żaroodpornego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń