Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana pieczeń wołowa"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 195
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 195
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Składniki
Do miski przełóż mięso mielone, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Wbij jajko, przypraw mieloną ostrą papryką, solą i pieprzem. Wymieszaj na gładką masę i wstaw do lodówki.
Na suchej patelni odparuj szpinak. Dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek i przypraw całość gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Ostudź.
Mięso rozłóż na papierze do pieczenia. Uformuj prostokąt o grubości ok. 2 cm. Rozsmaruj na nim szpinak, umieść osączone pomidory suszone i pokrojony w kostkę ser. Zwiń roladę, owijając ją papierem do pieczenia.
Przełóż potrawę do naczynia żaroodpornego i piecz 50 minut w 180°C. Kwadrans przed zakończeniem rozwiń papier, żeby wierzch się ładnie z zarumienił.
Gotową roladę pokrój w plastry i udekoruj ją pomidorkami koktajlowymi oraz listkami bazylii.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 300
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV