Do góry

Dania główne Przepis na:

faszerowana pierś z kurczaka

faszerowana pierś z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2503

smaczne

Składniki

  • pierś z kurczka-2
  • pieczarki-3
  • ser zółty- 4 male plastry
  • bazylia swieza
  • masło
  • czosnek-zabek
  • sół,pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pierś z kurczaka kroję wzdłuż na pół, rozbijam ( piers wkladam do woreczka foliowego) sole i pieprze w/g uznania

  2. połozyć plasterek żółtego (salami, goudy) jaki mam , na to plaster pieczarki, 2 listki bazylii,plasterek czosnku( jak ktos lubi) i odrobina masła

  3. zawijam nie wiążę , obtaczam w mące jajku i buce i smażę na oleju, po usmazeniu wkaładam jeszcze do naczynia żarodpornego posypuje wiorkami masla , klikoma liscmi bazylii i plasterkami czosnku i do piekarnika do rozpuszczenia masla

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń