Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana rolada z ziemniaczanymi gnocchi

Faszerowana rolada z ziemniaczanymi gnocchi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Faszerowana rolada z ziemniaczanymi gnocchi"

Składniki

  • na 6 porcji
  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 30 dag łopatki wieprzowej
  • kminek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 25 dag pieczarek
  • cukinia
  • czerwona papryka
  • por
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę oczyść i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj jajka i drobno pokrojone pieczarki, cukinię, paprykę i por. W zależności od potrzeby wlej odrobinę wody, dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

  2. Karkówkę oczyść i ostrym nożem przekrój tak, aby powstał duży płat. Mięso rozbij, posyp kminkiem, solą i natrzyj przeciśniętym czosnkiem. Na płat karkówki wyłóż masę mięsną i zwiń w roladę. Na wierzchu rozłóż świeży rozmaryn i przewiąż sznurkiem.

  3. Roladę włóż do brytfanny. Obierz cebulę, pokrój w piórka i dołóż do mięsa. Dolej trochę wody i przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 °C i piecz, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem. Roladę pokrój w plastry i podawaj z gnocchi.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń