Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27987

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Faszerowane cukinie"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Szynkę pokrój w grubsze plastry, a następnie w drobną kostkę. Ser typu feta osącz z zalewy. Pokrój na kawałki lub rozdrobnij widelcem.

  2. Strąki kolorowych papryk opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj w misce z rozdrobnionym serem oraz pokrojoną szynką.

  3. Do przygotowanych składników dodaj kwaśną śmietanę, 2 łyżki posiekanych ziół oraz przecier pomidorowy. Farsz wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

  4. Cukinie przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Wydrąż część miąższu, posiekaj go i dodaj do farszu. Napełnij cukiniowe łódeczki. Ułóż na blasze, skrop olejem. Piecz około 20 minut w temp. 190 st.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń