Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane cytryny

Faszerowane cytryny

Autor:

Przepisów i artykułów: 810 Ocena: 15779

Dodano:

Odsłon: 4078

Jeśli nie znacie takiego, połączenia, tzn.cytryny z tuńczykiem to polecam wypróbować..

Składniki

  • 2 duże cytryny
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • jabłuszka kaparowe
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem.
    Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
    Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
    Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
    Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 23 maja 2016 Wspaniałe rybne cytrynki :) Świetny pomysł :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 maja 2016 Przepyszne połączenie ,to co lubię,a zwłaszcza smak cytryny w potrawach.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń