Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane gotowane ziemniaki

Faszerowane gotowane ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 889

Dodano:

Odsłon: 1097

Danie idealne na gorące dni, które idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski.

Składniki

  • 2 duże ziemniaki lub 3 średnie
  • 150 g twarogu chudego
  • 50 g kurczaka wędzonego (można pominąć i dać więcej twarogu)
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 2 łyżki jogurtu
  • łyżka słonecznika łuskanego
  • sól, pieprz, koperek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Gdy przestygnął kroimy je na pół. Wydrążamy środek. Resztki ziemniaka dodamy do farszu.

  2. Kurczaka polecam zetrzeć na tarce o grubych oczkach, będzie wygodniej nadziewać bez ostrych końców.

  3. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki ze sobą łączymy, przyprawiając na końcu.

  4. Powstałym farszem nadziewamy ziemniaki i posypujemy koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 kwietnia Świetna przekąska i też podobną udaje nam się czasem popełnić xD Pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewa_G 10 kwietnia Bardzo lubię takie ziemniaki, a nie jadłam ich już stanowczo zbyt długo;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń