Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane grzybowe kule"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34573
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34573
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Składniki
Pieczarki umyj. Wybierz 12 największych kapeluszy, odetnij ogonki. Grzyby suszone namocz, pokrój, dodaj pokrojone ogonki, duś na maśle razem z posiekaną w kostkę cebulą. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Białą (niepaloną) kaszę gryczaną lub pęczak ugotuj. Bazylię, orzeszki piniowe, ząbek czosnku, parmezan, sól i pierz zmiksuj blenderem.
Pieczarki faszeruj kaszą i podduszonymi grzybami z cebulką. Ułóż na blasze na papierze do pieczenia.
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem udekoruj pesto z bazylii i posyp pokrojonym w drobną kostkę serem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień