Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 90

Dodano:

Odsłon: 97137

efektowne i naprawde smaczne:)idealnie nadają się na imprezke:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach,cebulkę pokroić w kostkę.Wrzucić razem na patelnie na rozgrzany olej i dusić.Doprawić sola i pieprzem.

  2. Jajka obrać ze skorupek i przeciąć wzdłuż na połówki.Wyjąć żółtka i dodać je do farszu(zetrzeć na tarce ),dokładnie wymieszać(powstanie taka "papka")

  3. W miejscu gdzie były żółtka połówki jajek napełniać farszem (najlepiej robi sie to małą łyżeczką)i ładnie uklepać.

  4. połowe jajek zawsze dekoruje majonezem,a drugą połowe keczupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

poison 07 kwietnia 2012 Jajeczka właśnie wykonane. Jutro będą przystawką na Wielkanocnym stole, fajnie wyszły:-)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

poison 07 kwietnia 2012 Jajeczka wykonane, jutro będą przystawką na Wielkanocnym stole, fajnie wyszło:-)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kwiatusza 23 kwietnia 2011 wyglądają smakowicie porywam do ulubionych :-)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolakamil140981 12 września 2010 Jajeczka wyszły pyszne,znikły z talerza w mgnieniu oka!!!!!PYCHOTKA !!!!!!!!!!

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń