Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, ostatki,Wielkanoc i na każdą inną okazję.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Składniki
Ugotowane i wystudzone jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka, olej,1 łyżkę ketchupu, dobrze rozetrzeć, dodać sól, pieprz , ostrą paprykę /nieco więcej, aby farsz był pikantny/ , posiekany szczypior i drobno pokrojoną szynkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę i napełnić nią białka jaj. Ułożyć na talerzyku, np, na sałacie. Gdyby farsz był za suchy trzeba dodać ketchupu.
Do jajek robimy sosik Majonez wymieszać z resztą ketchupu , dodać posiekane orzechy i szczyptę imbiru.Postawić w osobnym naczyniu. Każdą połówkę jajka polewać pysznym sosikiem. SMACZNEGO!