Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane jajka pieczarkami.

Faszerowane jajka pieczarkami.

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 364

Dodano: 11.03.2010

Odsłon: 5315

Faszerowane jajk są idealne na uroczyste świąteczne śniadanie oraz jako przystawka na imprezę.

Składniki

  • Jaja, 6 szt
  • PIECZRAKI, 15 dkg
  • natka pietruszki lub koperku, 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana lub majonez
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłóż na pół. Wyjmujemy żółtka.

  2. Oczyszsone pieczrki kroimy drobno lub trzemy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy na tłuszczu i studzimy.

  3. Pieczraki i żółtka przepuszczamy przez maszynkęz drobnym sitkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, oraz drobno posiekaną pietruszką. Do masy dodać łyzkę śmietany lub majonezu i dokładnie wymieszać. Masą napełniamy puste białka, posypujemy natką pietruszki lub koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 22 maja 2013 pyszne jajka,robie dokladnie takie same,wszyscy uwiebiaja :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń