Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane kalarepki"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Kalarepki dokładnie umyj. Zetnij czapeczki i wydrąż środki. Włóż je na 15 minut do posolonego wrzątku. Ugotowany ryż wymieszaj z mięsem, roztartym czosnkiem, koncentratem, musztardą i natką. Przypraw solą i pieprzem. Kalarepki napełnij farszem i poukładaj je w naczyniu żaroodpornym. W rondlu stop masło, oprósz mąką.Mieszając, wlej bulion, śmietanę oraz 1/2 szklanki wody. Zagotuj. Sos wlej do naczynia z kalarepkami. Zapiekaj w piekarniku około 40 minut.Źródło: Na żywo