Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kieszonki drobiowe"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Nożem robię w środku każdej piersi głęboki otwór; oprószam piersi solą i pieprzem. Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne, kroję w kosteczkę. Podobnie kroję ser.
2Jabłko skrapiam sokiem i mieszam z serem i żurawiną. Nadzieniem wypełniam otwory, spinam wykałaczkami. Piersi panieruję w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażam na oleju.
Zapiekam ok. 30 min. w 180oC w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem z patelni.Źródło: Kobieta i życie