Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane kotlety z indyka

Faszerowane kotlety z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Faszerowane kotlety z indyka"

Składniki

  • kilogram piersi z indyka (szersza część na kotlety)
  • jabłko
  • 2 małe cebule
  • pęczek szczypioru
  • 5 dag orzechów włoskich
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 2 łyżki borówek do mięs
  • pół szklanki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • makaron tagliatelle
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym pokrój na plastry. Każdy z nich natrzyj solą oraz pieprzem, owiń folią spożywczą i odłóż na 10 minut. Po tym czasie rozbij lekko kotlety drewnianym tłuczkiem.

  2. Umyte jabłko obierz ze skóry i potnij w drobną kostkę razem z cebulą. Orzechy włoskie i szczypior posiekaj ostrym nożem.

  3. farszu dokładnie wymieszaj, a następnie rozłóż na mięsie. Każdy kotlet zwiń ciasno, owijając sznurkiem.

  4. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła usmaż przygotowane roladki. Gdy się zarumienią, zlej nadmiar tłuszczu, a dodaj śmietankę połączoną z borówką. Całość oprósz papryką i duś około 15 minut na małym ogniu.

  5. Gotowe danie podawaj z ugotowanym makaronem.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń