Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane łódeczki z cukinii

Faszerowane łódeczki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 9187

Dodano:

Odsłon: 769

Cukinia wypełniona pysznym farszem idealna na letnie dni ;-)

Składniki

  • 6 małych cukinii
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 cebula
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mielone lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.

  2. W dalszym ciągu smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do całości dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.

  3. Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 5-7 minut. Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

  4. Cukinię płuczemy i każdą kroimy wzdłuż na pół, a następnie wykrawamy miąższ ze środka.

  5. Cukinie napełniamy farszem mięsno-ryżowym , a następnie układamy na rożnie (najlepiej na aluminiowej tacce lub zawinę te w folie aluminiową, czas pieczenia zależny od grilla) lub wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 25-35 minut.

  6. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 kwietnia Podobne robimy, ale z naszych działkowych cukinii, ale są zdecydowanie większe hehehe.
Czasami trzy wystarczą na całą rodzinę, no i tradycyjnie odrobina ostrości do farszu :D
Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń