Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane pałki z kurczaka

Faszerowane pałki z kurczaka

Autor: Helcia86

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 515

Dodano: 18.11.2012

Odsłon: 13159

Danie troszkę pracochłonne jednak efekt końcowy wynagradza trud włożony w przygotowanie.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z pałek trzeba wyjąć kości( bez rozcinania mięsa!!)- przy kolejnych sztukach dojdzie się do wprawy. Od środka i z zewnątrz natrzeć przyprawami. Pieczarki usmażyć, doprawić, przestudzone połączyć z serem. Przygotowanym farszem napełnić pałki zamknąć wykałaczkami. Przed pieczeniem na wierzch można położyć odrobinę masła, posypać cebulą pokrojona w piórka. Piec pod przykryciem w 180 st przez ok 50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 08 stycznia 2013 Wyglądają bosko i na pewno tak smakują,tylko gorzej z tym wyjmowaniem kości- przynajmniej u mnie...5..

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwelinkaiTobi 14 grudnia 2012 hmm.. wygląda świetnie. z pewnością zrobię. może na święta zaskoczę bliskich.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń