Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane papryczki

Faszerowane papryczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 1445

Małe podłużne papryczki z farszem z ryżu i pieczarek. Są pyszne.

Składniki

  • papryka czerwona 3 szt
  • ryż 1 woreczek
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • pieczarki 10 dag
  • sól i pieprz do smaku
  • masło 1 łyż
  • tymianek do smaku
  • ser żółty 4 plastry
3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i usmażyć na maśle doprawiając je do smaku. Do usmażonych pieczarek dodać posiekaną natkę. Serek pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek. Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Wsypać ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać całość.

  2. Z papryki odkroić ogonki i wydrążyć gniazda nasienne.

  3. Farsz wkładać do papryk. Papryki smażyć lub grillować aż będą miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń