Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane pieczarki.

Faszerowane pieczarki.

Autor: ostra_papryczka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 62

Dodano: 10.03.2010

Odsłon: 6335

Dietetyczne smakowite danie.

Składniki

  • pieczarki duże, 5 sztuk
  • groszek zielony konserwowy, 2 łyżeczki
  • kukurydza konserowa, 2 łyżeczki
  • fasola czerwona konserowa, 1 łyżeczka
  • jajk na twardo, 1
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy ale nie obieramy, wydrążamy nóżki. Tak aby pieczarka wewnątrz była pusta. Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Nóżki kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy na patelnie, dusimy. Jajko ugotowane na twardo również kroimy w kosteczkę. Do miseczki wrzucamy wszystkie w/w składniki (groszek, fasolkę, kukurydzę, jajko, i podduszone nóżki pieczarek). Mieszamy doprawiamy do smaku ( sól i pieprz).

  2. Napełniamy pieczarki, wkładamy do naczynia żaroodpornego i podpiekamy w piekarniku dosłownie 5 minutek żeby było cieplutkie. Można podawać z surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ostra_papryczka 10 marca 2010 Myślę, że nie będzie problemu :)) Chociaż nie próbowałam:)))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magi30 10 marca 2010 Wygląda smakowicie!!!a czy mozna podgrzac w mikrofali???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń