Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12114

Dodano:

Odsłon: 21863

Dobre danie na przekąskę.

Składniki

  • pieczarki ( dośc duże), 15-20 sztuk
  • mieso mielone, 50 dkg
  • ser żólty ( starty), 4-5 łyżek
  • masło, 2-3 lyzeczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć ,osuszycć,wyciąć trzony,mają być same kapelusze

  2. mięso zemleć i przygotować tak jak na mielone kotlety

  3. tak przygotowane mięso wkładać do kapeluszy pieczarek,na wierzch kazdego kapelusza polozyc po kawałeczku masła

  4. wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia mięsa

  5. pod koniec pieczenia posypac serem i jeszcze chwilę zapiekać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

moniaaaa 19 czerwca 2010 tez takie robie:)))pyycha!!! czasmi dodaje do mieska korniszonki starte na tartce

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewela1212 25 maja 2010 wlasnie zabralam sie za robienie Twojego dania. juz nie moge sie doczekac kiedy zjem te pysznosci:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń