Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 964

pyszne pomidorki idealne na przystawkę

Składniki

  • pomidory, 4 sztuki
  • plastry szynki, 3
  • plastry żółtego sera, 3
  • jajka, 2
  • majonez wg uznania
  • sól, pieprz
  • sos vinegret, wg uznania
  • liść sałaty do dekoracji
  • cebula, 1
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć, obrać i wydrążyć miąższ, odstawić miąższ gdyż będzie on potrzebny do farszu.

  2. Na maśle przysmażyć cebule aby złociście się zarumieniła z pokrojoną w kostki szynką i serem, jajka pokroić w kostki

  3. wymieszac pokrojone jajka z miąższem pomidora, cebulą, szynką i serem, dodać majonez i wypełnić pomidor. Całość przyozdobić liściem sałaty i polać sosem vinegret.

  4. Aby zrobic sos vinegret potrzebna będze jedna łyżka soku z cytryny, 4 łyżki oliwy z oliwek, łyżka musztardy, szczypta soli morskiej i świeżo zmielony pieprz czarny. Mozna tez dodac drobniutko pokrojoną cebulkę.

  5. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń