Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham pomidory pod każdą postacią. Są słodkie i bardzo wartościowe. Pomagają nam spalać tłuszczyk :-)A w okresie wiosenno-letnim są najsmaczniejsze. Proponuję więc wam pomidory faszerowane ze szparagami z jajeczkiem. Są pyszne i bardzo pożywne ???? Skusicie się ?
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 67
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 160
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 67
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 160
Składniki
1. W wysokim i wąskim rondlu gotujemy wodę ze szczyptą soli i cukru oraz z łyżeczką masła. Gdy zacznie wrzeć Wkładamy ( na stojąco ) szparagi i gotujemy 2,5 minut. Odsączamy. 2. Rozgrzewamy patelnie. chleb tostowy kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozhgrzaną patelnie. Smażymy aż zrobią sie chrupiące grzanki. 3. Do grzanek dodajemy pokrojone szparagi, starty ser, amarantus, olej oraz przyprawy całość mieszamy.
4. Z pomidorów odcinamy wierzch ( z ogonkiem) środek pomidora delikatnie wydrążamy łyżką. Do środka każdego pomidora nakładamy farsz. 5. Miąższ z pomidorów przecieramy przez sitko. Powstały sok wlewamy do pomidorów z farszem. 6. Pomidory ukłądamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 180 stopniach.Po tym czasie wyjmujemy pomidory, w farszy robimy delikatne zagłębienie i do każdego pomidora wbijamy po jednym jajku. Ponownie wkłądamy do piekarnika i podpiekamy do momentu aż jajko się zetnie.