Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane roladki drobiowe

Faszerowane roladki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2431

Dodano:

Odsłon: 5810

Mięso drobiowe można przyrządzać na różne sposoby. Za każdym razem może smakować inaczej.

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki piwa Desperados
  • Dodatkowo:
  • 1 mała marchewka
  • garść fasolki szparagowej
  • kilka plasterków wędzonej Goudy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Filety pociąć na cm plastry. Delikatnie rozbić przez folię. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.

    Marchewkę pokroić w "słupki" i podgotować razem z fasolką szparagową. Uważać by nie przegotować. Muszą być twardawe ponieważ jeszcze będą się dusiły z mięsem.

    Na każdy kawałek mięsa położyć 2 plastry żółtego sera, słupek marchewki i 2-3 fasolki szparagowe.Zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami.
    W jednej misce rozmieszać 2 jajka a w drugiej mąkę, tartą bułkę i słodką paprykę.
    Każdą roladkę panierować w jajkach , bułce z mąką i papryką.
    Smażyć na średnio rozgrzanym oleju na rumiano. Podlać piwem i dusić do miękkości pod przykryciem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń