Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane udka

Faszerowane udka

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Faszerowane udka"

Składniki

  • 6 podudzi z kurczaka
  • szklanka kaszy gryczanej
  • jajko
  • 10 dag sera Feta
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • papryka
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • olej
  • jarzynka z buraczków (z dodatkiem śmietany i jabłka)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry

  2. Z podudzi wytnij kość. Ugotuj kaszę gryczaną. Wymieszaj ją z serem, jajkiem, przypraw farsz. Nadziej nim mięso.

  3. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż resztę kaszy, posyp serem. Ułóż porcje buraczków oraz mięso. Podudzia posmaruj olejem. Piecz ok. 40 minut w temp. 200°C.

  4. Porcje: 6, : 80 min, Cena: 1,30 zł, Kalorie: 223 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń