Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowany filet z kurczaka

Faszerowany filet z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 4554

Dodano:

Odsłon: 21094

Pierś z kurczaka można faszerować w dowolny sposób. Proponuję nadzienie z pieczarkami i serem, mięso zanurzone w marynacie, nadaje ostry smaczny smak.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka ( można użyć jednego fileta)
  • 25 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • Przyprawa do kurczaka złocista
  • 1 opakowanie mrożonki – mini marchewki
  • sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Pieczarki kroimy drobno i obsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając pieprzem oraz solą, studzimy.

  2. 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    3. Fileta rozdzielamy i usuwamy odstające części.
    4. W mięsie robimy otwór.
    5. Nadziewamy na przemian pieczarkami oraz serem.
    6. Mięso solimy.

  3. 7. Przyprawę mieszamy z dwiema łyżkami oleju.

  4. 8. W marynatę przekładamy filety i pozostawiamy na 1 godzinę.

  5. Po upływie godziny mięso układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
    Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

  6. 11. Następnie wyjmujemy blaszkę i dokładamy marchewkę.

  7. 12. Ponownie zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    13. Wykładamy na półmisek.
    14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 marca 2018 Pycha. Ulubione danie rodzinki, dodaję jeszcze do farszu pora - ale to dlatego, że go uwielbiam. Czasem, jak mam taką "4" - piersi to robię jako wędlinkę do chlebka. POLECAM naprawdę PYCHA :) Daję wieli kciuk. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 marca 2018 No masz :D, a ja na obiad za chwilę zmykam ;)
Pyszny kurczaczek, muszę zrobić przy weekendzie wg Twojego przepisu :)
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń