Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowany kurczak serkiem oraz papryką

Faszerowany kurczak serkiem oraz papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1223

Dodano:

Odsłon: 325

Soczysty filet z kurczaka wypełniony czerwoną papryką z domieszką serka śmietankowego zadowolą każdego ..

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 serek śmietankowy
  • Mozzarella
  • 10 dag szynki
  • Olej do smażenia
  • Cebula biała
  • Pieprz
  • Sól
  • Pasek papryki czerwonej oraz żółtej
  • Bułka tarta, mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i w każdym kawałku robimy otwór żeby włożyć nadzienie.

  2. 2. Cebulę obieramy i kroimy drobno, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Szynkę oraz paprykę również kroimy drobno i dodajemy do cebuli.

  4. 4. Do miski przekładamy serek śmietankowy oraz mozzarellę.

  5. 5. Dodajemy cebulę z szynką oraz papryką .

  6. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.




  7. 7. Dokładnie mieszamy.


  8. 8. Tak przygotowanym farszem napełniamy otwór w mięsie.

  9. 9.Na koniec panierujemy najpierw w jajku, mące, ponownie jajku i bułce tartej.

  10. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.


  11. 11. Kieszonki gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń