Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowany patison"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 861
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 861
Składniki
Z patisonów zetnij czapeczki, wydrąż miąższ. Lekko je zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź.
Pokrój namoczone grzyby i podsmaż na oleju razem z cebulą oraz czosnkiem. Podlej wodą i duś kilka minut.
Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, kilkoma łyżkami oliwy, posiekaną natką. Dodaj grzyby. Przypraw. Napełnij patisony. Piecz około 20 min w temp. 190°C.
Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Porcje 2 Przygot. 40 min Cena 1,60 zł Kalorie 218 kcalŹródło: Takie jest życie