Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
mąkę wsypać na stolnicę dodać sól, cukier następnie żółtka i spirytus lub ocet. Zagniatać ciasto, a w czasie zagniatania dodawać stopniowo śmietanę w miarę potrzeby. Gdy ciasto będzie już gotowe należy je bić wałkiem ok 10-15 minut. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki i rozwałkowywać na cienkie placki, radełkiem kroić paski i przeplatać. Smażyć na rozgrzanym smalcu następnie odsączyć na ręczniku papierowym i posypywać cukrem pudrem. Smacznego