Do góry

Przekąski Przepis na:

faworki mięsne z boczku i kurczaka:)

faworki mięsne z boczku i kurczaka:)

Autor: megii

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 285

Dodano: 18.01.2012

Odsłon: 14327

Pyszne danie na obiad i nie tylko na zimno też jest smaczne.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 pojedyncze
  • Boczek wędzony, 40 dkg
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • jajko i bułka tarta do panierowania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi i boczek kroimy w zdłuż w cienkie paski. Bierzemy kawałek piersi na niego kładziemy plasterek boczku robimy nacięcie na środku i przewijamy jak faworka, solimy i pieprzymy, następnie moczymy w jajku i bułce i kładziemy na patelkę z rozgrzanym olejem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Doska 16 kwietnia 2012 Nie zły pomysł. Można takie tez zrobić z karkówki lub ze schabu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zdraapka 21 lutego 2012 Pycha !!!!! dziś robiłam na obiad i wyszły rewelacyjne , już sam wygląd świetny a smak mmmmmniam rewelacja :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megii 18 stycznia 2012 to prawda:) dużo smaku daje ten wędzony boczek mniam:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń