Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 866
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 163
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9275
Składniki
Rozmącam widelcem żółtka ze śmietaną dodaję szczyptę soli,wlewam do wysypanej na stolnicy mąki i zagniatam i wyrabiam ciasto /powinno mieć konsystencję lużnego ciasta./ Kroję wyrobione ciasot na kilka mniejszych kawałków zeby było dobrze wałkować i po kolei rozwałkowuję na grubośc około 3 mm. Następnie kroję ciasto w paski,które przecinam w poprzek na dowolnej długości prostokąty około 15 cm. Przecinam w środku, wywijam i kładę na rozgrzany,ale nie za gorący olej. Smażę na złoty kolor.Odkładam na talerz wyłożony serwetką.Lekko ostudzone posypuje pudrem