Do góry

Przekąski Przepis na:

Faworki z ciasta francuskiego z czarnuszką.

Faworki z ciasta francuskiego z czarnuszką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 112

Polecam fajna przekąska dla gości.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 1 jajko,
  • ziarenka czarnuszki.
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto przeciąć na pół w załóż po 13 cm,

  2. następnie w dowolnej szerokości paski.

  3. I te paski przeciąć przez środek, wywijać faworki.

  4. Gotowe posmarować jajkiem i posypać czarnuszką.

  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 15 - 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń