Do góry

Desery Przepis na:

Ferrero Rocher Neli

Ferrero Rocher Neli

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 702

Dodano:

Odsłon: 31819

Pomyślałam, że ciasto Raffaello, które robiłam dość często, i na które jest sporo przepisów na różnych stronach kulinarnych, już mi się znudziło, więc postanowiłam pokombinować i stworzyć Ferrero Rocher. Efekt? NIEBO W GĘBIE!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem do "białości", dodać resztę składników, zmiksować, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika i piec 30 min. Po upieczeniu wyjąć, rzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm ( tak jak to Mirabelka radzi, to działa, biszkopt nie opada!) i przekroić na dwa placki.

  2. Orzechy spażyć, obrać ze skórek ( jeśli się uda, kupcie obrane i pokrojone, lub może być też kronant orzechowy, bo obieranie to zmora! ), pokroić w kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, uprażyć na nim orzechy z dodadkiem cukru pudru.

  3. Budynie wymieszać z mąką krupczatką i ugotować w mleku. Wystudzić. Zimne zmiksować z resztą składników.

  4. Wykonanie: na biszkopt nałożyć krem, na krem biszkopt i ponownie krem, na wierzch wyłożyć pozostałą połowę orzechów. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 15 sierpnia 2011 Dodać aż jedną,dużą łyżkę proszku do pieczenia,a może chodzi o łyżeczkę?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 27 lipca 2010 Gratuluję kreatywności :D
Do ulubionych!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 15 maja 2010 Zaraz nie wytrzymam, wygląda tak pysznie. Do ulubionych!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamuska4 01 kwietnia 2010 Zrobiłam, rewelacja. Dzieciakom smakuje niesamowicie. Wspaniałe ciasto...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 marca 2010 Mirabelko nigdy nie skakałam na bungee, ale myślę, że to dobre porównanie.Na razie biszkopty mi nie opadają, a jeśli się tak zdarzy, to na pewno się przełamię. Pozdrawiam wiosennie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 19 marca 2010 Irma, przełam się, to fajna zabawa ;) prawie jak skok na bungee :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 marca 2010 Fajny przepis, ale jak czytam, że rzucacie ciasto na podłogę w dodatku z takiej wysokości, to ciary mi idą po plecach!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 18 marca 2010 połowa orzechów do masy, a reszta na wierzch :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń