Do góry

Dania główne Przepis na:

Fettuccine z boczkiem i pomidorami

Fettuccine z boczkiem i pomidorami

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1799 Ocena: 41375

Dodano: 20.08.2015

Odsłon: 2881

Przepis pochodzi z książki Pasta i Basta! Uwielbiamy makarony i nie mogliśmy darować sobie tej przyjemności, by nie spróbować ;)

Składniki

  • 400 g makaronu fettuccine
  • 100 g boczku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • garść świeżej bazylii
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • parmezan
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Makaron gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Odcedzamy.
    Boczek i cebulę drobno kroimy, rumienimy na rozgrzanej oliwie. Pomidory przecieramy przez sitko, dodajemy do boczku, lekko zagęszczamy sos dodając śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze ciepły makaron wrzucamy do sosu razem z posiekaną natką i bazylią. Podgrzewamy kilka minut, dokładnie łączymy makaron z sosem i ziołami. Przekładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 sierpnia 2015 Cudowne połączenie! Niebo dla podniebienia :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń